Spinal Balance

Systemet Spinal Balance Qigong er kendt som en række enestående rygøvelser udviklet af dr. Yang Yubing.

Disse øvelser er skabt til at afbalancere og stimulere strømmen af energi gennem hele ryggen og toner samtidig muskler, strækker sener og løsner leddene, promoverer ryggens sundhed og opbygger immunitet og modstandsdygtighed. 

Øvelserne er udviklet i overensstemmelse med traditionel kinesisk medicin (TCM) og åbner og styrker led i ryg, skuldre og nakke. Det er et komplet øvelsessæt, som fremmer bevægelse i rygsøjlen og forbedrer ryggens sundhed. 

Ryg-balance øvelser er en avanceret praksis til bevidst at styrke og regenerere rygsøjlen. Din krops energitilstand bestemmer, hvor godt dit helbred er. Hvis Qi flyder frit på en afbalanceret måde i hele kroppen, er dit helbred godt, men er den blokeret, stagneret eller ubalanceret, følger sygdom. Det samme sker, hvis kroppen bliver skadet eller syg.

I Kina bruges denne form for qigong til at styre den spinale energi for at opnå optimal funktion og bevægelsesfrihed i ryghvirvlerne. 

Qigong bevægelser er langsomme og rytmiske, hvor led og sener er løse – de fører til fuldstændig afslappelse i fysisk forstand. De bløde, langsomme bevægelser hindrer stivhed, stagnation og degenerering af kroppen. 

Således forstået er qigong en vigtig motionsform til sund ryg.